Србија

ПРИШТИНА ПОКУШАВА ДА КУПИ ГЛАСОВЕ ЗА ИНТЕРПОЛ: Страним званичницима поклањају скупоцене сатове, златан накит…

Упркос лобирању привремених косовских институција, готово извесно да ће неки међу оним делегатима који ће добити новац или скупе поклоне, приликом тајног гласања, дати подршку Србији

БЕОГРАД – Скупоцени сатови, златан накит, неколико хиљада долара на руке страним званичницима, само су неки од начина на које Приштина покушава да „купи“ гласове пред седницу Скупштине Интерпола 20. новембра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да би обезбедили долазак делегација држава које нису признале једнострано проглашену независност Косова, Албанци су спремни да им плате вишедневни боравак у Дубаију.

Упркос лобирању привремених косовских институција, готово извесно да ће неки међу оним делегатима који ће добити новац или скупе поклоне, приликом тајног гласања, дати подршку Србији.

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић рекао је да није тајна да Албанци са Косова дају огроман новац за лобирање подсетивши да се писало о томе колико је Марти Ахтисари зарадио за свој план.

„Дакле, они плаћају остварење својих интереса. С друге стране, ми смо и стидљиве покушаје државе да изнајми лоби агенције у Америци у домаћој јавности дочекивали на нож“, рекао је Крстић.

Како је навео, опозиција се на крајње популистички начин односи према покушајима председника Србије Александра Вучића да „неке бивше светске утицајне џавнике ангажује да би лобирали у корист“.

„Мислим на Гузенбауера, Блера, Штрос-Кана или Фратинија. Овде ни политичари, ни интелектуалци не разумеју колико је то била добра Вучићева замисао, и да у сврхе лобирања нема места ангажовати неке нама симпатичне и небитне људе, већ управо оне који имају моћ да нам помогну, без обзира на то какав ми сентимент гајимо према њиховим биографијама“, рекао је Крстић.

 

Извор: Kurir.rs/Politika/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ