Спорт

КЛОП УЋУТКАО ЕНГЛЕСКЕ НОВИНАРЕ: Поштујемо Србију, немојте да ме питате о Шаћирију!

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп рекао је да Ђердан Шаћири није негативно реаговао када му је саопштио да га неће водити у Београд на меч против Црвене звезде (уторак, 18.55) и да је жеља да сав фокус буде усмерен на фудбал

Немац је оставио Шаћирија, фудбалера албанског порекла рођеног у Гњилану, у Енглеској како би избегао могуће политичке конотације и велики притисак са трибина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Много сам размисљао о тиму. Играчи ме поштују и никада нису негативно реаговали на то. Дошли смо овде због фудбала, не бавимо се политиком. Зато смо одлучили да не доведемо Шаћирија – рекао је Клоп на конференцији за новинаре на стадиону „Рајко Митић“.

Он је додао да представља велики клуб као што је Ливерпул и да зато концентрација мора да буде само на терен. На питање да ли таква ситуација утиче на екипу, Немцу је засметало мишљење британских новинара.

– Мој посао и вас новинара је да причамо само о фудбалу. Ми смо у Србији и поштујемо стање овде, немојте да ме овде питате о Шаћирију. Политика је увек део живота, али ово је фудбал. Да будем искрен, само енглески новинари питају о томе. Могла је да буде друга прича, али ми је не желимо – казао је Клоп.

Немац је упозорио преводиоца да тачно пренесе његове речи.

– Јесте ли лепо превели? Хоћу да ме људи овде не схвате погрешно – јасан је био немачки стручњак.

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп рекао је да је свестан да ће његов тим играти у бучној атмосфери у Београду против Црвене звезде у Лиги шампиона, али да се не плаши амбијента.

– Морамо да будемо спремни за борбу и велику утакмицу, ми смо Ливерпул и знамо шта то значи. Сигуран сам да ће моји играчи на прави начин реаговати. Београд прави сјајну атмосферу, али не бојимо се “Маракане.

О дуелу са Црвеном звездом Клоп каже да није причао са бившим асистентом Жељком Бувачем, са којим је дуго сарађивао, али се нису најбоље растали.

– Нажалост, нисам научио српски језик, тежак је… Знам само псовке, али не бих да их изговорим – уз осмех поручује харизматични стручњак.

Клоп додаје да је Ливерпул пред императивом победе и да мора да дође до ње пред одлучујуће мечеве са Пари Сен Жерменом и Наполијем.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ