Регион

МИЛОГОРЦИ ИЗМИСЛИЛИ: 200 Срба долази у Будву да прави неред!

Гебелсовци После прављења списка неподобних у Подгорици измислили да им у Будву долази 200 Срба организованих по сценарију из деведесетих, када се под диригентском палицом Слободана Милошевића „догађао народ“

Црногорци не престају да провоцирају Србију и дижу тензије, пошто су сада пласирали сценарио према ком наводно око 200 Срба, углавном припадника Српске напредне странке и Српске радикалне странке, намерава да дође у Будву, на прославу 100 година од ослобођења Боке и Подгоричке скупштине. Све је, тврде, организовано по угледу на време Слободана Милошевића, када се „догађао народ“, алудирајући на могуће уличне немире.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напредњаци и радикали тврде да је све измишљотина и да Црногорци, по угледу на Хрвате, шире мржњу према Србији.

Провладин лист Побједа је, наиме, објавио да организатори ове манифестације одустају, иако је црногорска влада још почетком августа саопштила да неће дозволити афирмацију датума који су поништили државност Црне Горе.

– Књижевник Матија Бећковић и дружина засигурно неће доћи у Будву. Али гостију са стране неће фалити. Све је организовано по већ виђеном сценарију из раних деведесетих, када нам се под диригентском палицом Слободана Милошевића „догађао народ“ – пише овај лист и наводи да је планирано да група Срба из западне Србије и с Косова дође у Будву и „помогне српској браћи у Црној Гори да обележи ове датуме“.

– Група од око 200 Срба с Косова, углавном припадника СНС и СРС, планира да 6. новембра у 23 сата крене у Будву на прославу. Превоз је организован са четири аутобуса, а о свим техничким и осталим детаљима брине петочлани тим блиских сарадника градоначелника северног (српског) дела Косовске Митровице Горана Ракића – наводи Побједа и додаје да аутобуси крећу с пунктова у Северној Митровици, Лепосавићу и Зубином Потоку, који ће се пак у Рибарићу састати с „конвојем“ Срба из западне Србије, претежно из Краљева, Рашке и Новог Пазара.

Председник ИО СНС Дарко Глишић тврди да та странка не организује никакав одлазак у Црну Гору, па ни на тај скуп у Будву.

– То су измишљотине аутора текста по ко зна чијем налогу. Мржњом према Србима коју шире желе да скрену пажњу са сопствених проблема. Тај рецепт преписали су од Хрвата – каже за Курир Глишић.

И лидер СРС Војислав Шешељ тврди да Црногорци лажу у намери да вештачки дижу тензију у региону.

– Како да не! Долази 10.000 српских радикала, па ће све Монтенегрине да побацају у воду. Ма хајте, молим вас. Нико не иде у Будву. Измишљају, лажу, вештачки покушавају да праве тензију. То је стока без памети, баљезгају и бауљају ко муве без главе – у свом стилу је прокоментарисао Шешељ.

Доскочили
Бећковић ипак говорник

Црногорска власт донела је недавно скандалозну одлуку којом се академику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу и правнику Дејану Мировићу забрањује улазак у Црну Гору због ранијих изјава којима, како је саопштено, угрожавају сигурност те државе (?!).

Бећковић ће ипак, како је најавио организатор скупа Српски народ Боке, говорити на прослави у Будви путем видео-линка.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ