Србија

УГЉАНИН И ДАЉЕ ПРОВОЦИРА: Ја сам против српске државе Србије – Вучић и Љајић раде само за Србе, а ништа за Бошњаке!

Носилац листе „Самоопредељење“ на изборима за Национални савет Бошњака Сулејман Угљанин изјавио је данас да је изјавом да је Србија фашистичка творевина мислио на „паралелне структуре судства, тужилаштва, полиције, војске и служби безбедности које су од 1990. до данас одговорне за злоцин геноцида и све друге злочине током територијалних освајања на простору бивше СФРЈ

Ја сам, поред осталог, те вечери говорио о једној опасној, хроничној патолошкој појави у Републици Србији која се зове Српска држава Србија. Под тим појмом подразумевамо паралелне структуре судства, тужилаштва, полиције, војске и других служби безбедности у Републици Србији које су од 1990. до данас одговорне за злоцин геноцида и све друге злоцине током територијалних освајања на простору бивше СФРЈ – казао је Угљанин за ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да су те структуре присутне и данас у систему Републике Србије и представљају реалну опасност и прете бошњацком народу.

– Наш је циљ да та неман, та фашистичка творевина нестане, путем лустрације, из ове наше, да кажем демократске Републике Србије, и да након тога сви заједно градимо једну европску, нормалну, правну државу Србију, државу свих њених градана која ће бити заснована на владавини права, правној сигурности, једнакости пред законом, а у којој ће Бошњаци бити консултовани, а Санџак једна од аутономних регија – рекао је Угљанин.

На питање да ли жели да каже да су његове изјаве које су изазвале доста буре у јавности, погрешно пренете, поновио је да је говорио о „патолошким злочиначким структурама, које шкоде свим нормалним граданима у Србији“.

Објашњава и да је та порука била намењена свим грађнима Србије, а првенствено Бошњацима.

Упитан о скандирању током постизборног митинга, рекао је да му је претходило много ружних ствари које је уцинила Републичка изборна комисија, која се ставила у службу једне своје листе и само су њима дозволили у Новом Пазару, Сјеници и Тутину посебне „супер услове да они могу да постављају своје бираче на бирачким местима, што су људи протумачили као уступак (председника Александра) Вучића његовом другу, или сараднику, или симпатизеру због чега су људи говорили тако“ .

– Ја лично Вучића сматрам као српског председника који добро ради свој посао за српски народ, а не брине ни мало о другим народима, а посебно не о Бошњацима – истакао је Угљанин.

На питање да ли је разговарао с председником Србије након спорних изјава, он каже да није имао прилику, али „да има потребу да му пошаље стенограм, односно писани текст и изјаву од 17 минута, да прочита шта је говорио, а како га посматрају грађани због његових двоструких аршина према људима у Санџаку“.

На питање да прокоментарише изјаву Муамера Зукорлића, који је рекао да треба бити опрезан у питању Угљанина и да он не делује сам, лидер Бошњачког националног већа одговара да „свако говори о себи“.

Говорећи о нападима на Расима Љајића, Угљанин је рекао да је Љајић „сигурно један честити министар који добро ради за државу Србију, а ништа за Бошњаке.“

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ