Србија

НИКОЛИЋ ЗАПОСЕО ДРЖАВНУ ВИЛУ, АЛИ ТО НИЈЕ СВЕ! Народ гладује, а плаћа Томи воду и струју!

Фото: Јутјуб

Бахато Николићи, власници неколико луксузних некретнина, не само што су запосели државну вилу од 800 квадрата на Дедињу већ је уредбом Владе регулисано да им комуналије плаћају – грађани Србије

Томислав Николић, председник Националног савета за сарадњу с Русијом и Кином, не само што је запосео државну вилу већ ће грађани Србије – они који, према статистици, већином раде за око 25.000 динара – сваког месеца плаћати чак 400.000 динара за одржавање те куће, али и струју, воду, телефон и грејање!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овде треба подсетити да је породица Николић власник неколико некретнина, укључујући и огроман луксузни стан на Новом Београду. Према оцени саговорника Курира, ова скандалозна одлука Владе показује право лице власти, али и дубину комплекса породице Николић.

Вила и за госте и за ташту

Влада Србије је недавно и званично доделила Николићу на коришћење вилу у Ужичкој 23. Николић је у тој вили живео у време док је био на функцији председника, на шта је по закону имао право, али је у поменутој кући остао и по престанку функције. Влада је сада само дала легитимитет његовом становању у државној вили, и то уредбом у којој су навели да се кућа додељује Николићу као председнику Националног савета за сарадњу с Русијом и Кином ради обезбеђивања услова за даље развијање сарадње са те две земље. Влада је своју одлуку образложила тиме да вилу неће користити само Николић, већ да ће она бити на располагању и за репрезентативне намене тог савета.

– У њему ће моћи да бораве и гостујуће делегације из тих држава када за то буде потребе. Тако Србија гостима из земаља које су стратешки од изузетне важности за Србију пружа најбоље могуће гостопримство – наводи се у одговору Владе порталу Инсајдер.

Држава сноси и све трошкове одржавања објекта, а они, према подацима Владе, износе око 400.000 евра или око 3.400 евра месечно.

– У те трошкове спада редовно одржавање објекта споља и изнутра, генерално чишћење комплетне зграде два пута годишње, комунални трошкови као што су вода, струја и телефон, као и грејање на лож-уље – наводе из Владе.

Где је крај лудилу

Иван Нинић, директор Центра за владавину права, каже да је ово пример потпуног одсуства морала и да Томислав Николић, његова супруга Драгица, као и ташта Милка, за коју се писало да живи с њима у државној вили, не могу да се помире да је дошао тренутак да изгубе бенефиције.

– Николић је чак и терет плаћања струје, воде и грејања пребацио на народ. Где је крај том лудилу? Познајући Томислава Николића лично, тај ментални склоп, то су тешки, тешки комплекси. Он има страх од сиромаштва, толико се накрао, али тај страх није превазишао – каже Нинић и додаје:

– Цела нација, сви ми, таоци смо једног човека, његове жене и таште, о синовима и да не говорим. Николић не да није задужио ово друштво, него га је ојадио.

Према речима Драгана Добрашиновића из Коалиције за надзор јавних финансија, Влада се оваквом одлуком осрамотила.

– Кад се човек докопа луксуза, онда се тешко одваја од њега, а посебно кад цену плаћају други. То је брука и срамота. Ово је право лице и ове владе и ове власти, лице без шминке – наводи он.

Томислав Николић јуче није био доступан за коментар, све време му се укључивала секретарица. На телефон се није јављао ни генерални секретар Владе Новак Недић.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ