Србија

ПАКЛЕНИ ПЛАН АМЕРА: На ПОДМУКАО начин минирају офанзиву Србије по питању Косова

Уочи доласка шефа српске дипломатије Ивице Дачића у посету Гренади, прошле недеље, карипским земљама прослеђене су „смернице“ Стејт департмента о томе какав став да заузму, а које подразумевају подршку Приштини, пишу данашње „Вечерње новости“.

– Подстичемо вашу владу да снажно потврди признање Косова као пуноправног члана међународне заједнице. Од проглашења независности 2008. Косово је признало више од 100 цланица УН и оно наставља да напредује као независна и мултиетничка демократија. Додатна билатерална и мултилатерална признања Косова доприносе већој стабилности у Европи, а изолација Косова и његових грађана је рецепт за нестабилност – само су неке од сугестија које су се, како преносе извори листа, нашле у ноти упућеној на адресу земаља овог региона, у којој је чак био назначен и тачан датум боравка српског шефа дипломатије на Карибима.
Претпостављајући вероватно да Дачић долази да лобира за повлачење признања тзв. Косова, у овом документу се наводи да би то „охрабрило назадне елементе у региону, који раде на поткопавању напора за нормализацију између Косова и Србије и противе се интеграцији читавог региона у евроатлантске институције“.

Поред тога, наглашава се и да би такав корак „деловао против кључних напора САД и Европске уније за решавање крхкости региона“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У поменутој ноти упућеној Карипским земљама, САД од њих траже и да подрже чланство Косова у Интерполу, уз образложење да ће то „ојачати међународне напоре у борби против криминала и тероризма, а да само криминалци имају користи од статуса кво“.

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ