Србија

ВУЧИЋ ИДЕ У ПАРИЗ, УПРКОС ПРИДИКАМА ЗБОГ КОСОВСКЕ ЗАСТАВЕ: Хоћете ли председника који би водио рат због једне заставе?

Председник Србије Александар Вучић каже да ће ићи Париз на свечаности поводом стоте годишњице победе у Првом светском рату упркос „придикама и сољењу памети“ због косовске заставе, је тврди да је његов посао да реално сагледа ствари, а реалност је да наша земља мора да ради са Француском и Немачком, које су признале Косово пре 10 година.

Вучић је по доласку у Хелсинки, где ће учествовати на самиту ЕПП, у изјави новинарима рекао да је уочљив тренд јуначења у Србији и да му и неки министри „соле памет“ шта треба да ради по питању Париза и заставе, као и политичка јавност бившег режима, која држи придике како треба да „ишамара све од Макрона до свих осталих у Европи“.

„Мој посао је да на реалан начин сагледавамо ствари. Лако ми је да кажем ‘ајмо да се шамарамо, бићу јачи од вас’. Али хоћу да гледамо како да направимо бољу позицију за Србију и бољу економску будућност за нашу децу, а ти који би причали да би неког ударали мањи су од маковог зрна пред странцима. Ја сам био једини политичар који је био против Бриселског споразума када су тражили улазак Косова у УН и да Приштина преузме регионалну полицију, а сада део оних који би то прихватили мени соли памет’, навео је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, сваки његов погресан напад на Француску, Немачку, САД, Кину био би тежак ударац за Србију.

‘Нисам будала да не водим рачуна о томе. Ја знам колико нам је снажна економија, војска и све друго. Има ли неко више података о тим ставрима од мене’, упитао је .

А сада се, додао је, јуначе и држе придике они који су оставили земљу пред банкротом, док се он труди да на сваком месту очува понос нашег народа.

Подсетио је да је први председник који није изручио нити једног Србина Хашком трибунали, који је организовао званично обележавање годишњице НАТО агресије и назвао то правим именом, који је учествовао у свим обележавањима страдања српског народа и који је иницирао да се 4. августа обележава прогон 250.000 људи из Хрватске.

‘Да ли треба да не разговарам са Ангелом Меркел, која ми је заказала састанак у недељу ујутро у Паризу. Знате ли колико малих земаља чезне да се сретне са председником Емануелом Макроном или канцеларком Меркел. Вратите се у живот и реалност“, поручио је Вучић.

Зауставите се, морамо да радимо са Француском и Немачком, иако су признале Косово, поновио је.

„Хоћете ли председника који би водио у рат због једне заставе, која је била ту и пре пет и десет година. Сваки пут на сваком састанку са нашим људима било је заставе. Јел треба да уђем у Нотр Дам и узмем шипку да скинем заставу“, нагласио је он.

Закључио је да се треба запитати шта се тражи од председника.

Најавио је да ће наредних дана, на састанцима које ће имати, говорити о позицији Србије према КиМ, према региону, економским успесима Србије, али и да све то није довољно, те да морамо бити богатији збго чега нам треба више инвестиција.

Како је рекао, он до сада никада и нигде није обрукао нашу земљу и увек је водио рачуна о интересима Србије, „а они којима се то не свиђа нека нађу неког новог ко би их лагао да смо јачи од Француске и Немачке“.

Казао је и да се сваки пут кад је мислио да коначно имамо неку врсту стабилизације стања, Приштина досетила да уради нешто „страшно глупо и лоше“, због чега не жели да подиже очекивања код народа од састанака које ће имати у Паризу.

„Не очекујем много тога. Не знам још шта ће бити у Паризу, пре пет минута сам сазнао за предлог наших немачких партнера у вези сусрета са Меркеловом“, казао је Вучић додајући да ће се у Паризу десити само састанци.

Све ми се чини да се чека неко светско чудо, а то се неће догодити, поручио је и поновио да ће бити напорно и тешко.

„Чуда нема, она се дешавају само сваких 20 година, као када Црвена Звезда победи Ливерпул. У политици чуда нема, у спорту можда и има. У политици је све резултат политичког деловања и економије коју имате“, закључио је српски председник.

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ