Србија

ДАРКО КУКАО НА САВ ГЛАС ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Доведите ми ћерку, због ње морам да преживим!

Дарко Лазић доживео је емотивни слом након вишесатне операције ноге у среду! Певач је након буђења из анестезије урлајући дозивао ћерку Лорену, молио је да му је доведу како би је загрлио и пољубио, након чега су лекари морали да реагују и да му дају лек за смирење.

Након две недеље проведене у КБЦ Земун, лекарски тим донео је одлуку да је Дарко спреман за најкритичнији захват – операцију ноге, када су му уградили вештачки кук, као и клин на бутној кости. Интервенција је трајала шест сати и била је веома компликована, баш као и певачево стање кад се пробудио. Како сазнајемо, Лазић је тешко поднео повратак у реалност и доживео је емотивни крах. Чим је отворио очи, почео је да дозива Лорену и веома се узнемирио, због чега је особље морало да реагује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дарко веома тешко психички подноси све што му се десило. Често бунца, спомиње своју породицу, дозива вереницу Марину и ћерку, али никада до сада нисмо видели овако нешто. Чим се пробудио, почео је да дозива Лорену. Најпре је молио медицинску сестру да је позове видео-позивом како би је видео, а кад му је она објаснила да не може, почео је да кука. Кренуо је да плаче и да вришти, било је ужасно и језиво, не знам одакле му толика снага након свега. Орила се интензивна нега, сви пацијенти у собама поред су могли да га чују и сви су били у чуду. Никад такав звук нисам чула“, прича извор из болнице и додаје да је Лазић захтевао да му доведу ћерку.

„Прво смо помислили да га нешто боли, што је немогуће, јер му се дају лекови против болова, а онда смо схватили да су му се помешале емоције. Јецајући је говорио: ‘Доведите ми моју Лорену! Морам да је видим! Да ли она зна да сам ја у болници, како је то поднела?’ Сестра је покушала да га умири и рекла му је како ће му породица све објаснити чим мало дође себи, а њега је тада ухватила паника и наставио је да урла: ‘Морам што пре да оздравим! Морам због моје ћерке да будем добро. Је л’ пита она за мене? Није ме ваљда заборавила? Ако јесте, ја ћу умрети, не треба ми живот“, наставља извор и открива да је тада Лазић почео да црвени у лицу и да се губи, па је медицинска сестра позвала доктора.

„Човек је од ридања и суза добио оспице по лицу и почео је да бунца и да кашље. Понављао је да ће умрети ако га је ћерка заборавила, ако га се не сећа и почео је да се гуши. Доктор је одмах дошао и рекао да му дају нешто за смирење, након чега је заспао. Буквално сви на одељењу су били потресени и уплашени. Доктори објашњавају да се то дешава након тешких операција, иако није често, као и да уме да буде врло непријатно за људе који посматрају. Срећом, после се мало смирио и нормално је реаговао, мада је наставио да спомиње Лорену“, каже извор, чије наводе нам је потврдила и Лазићева бака Милка.

„Дарко је тражио да види ћерку, не знамо шта да радимо. Плакао је за њом, бори се само због ње да преживи. Она му је све на свету! Свака част и оцу и мајци, али дете је дете“, рекла нам је уплакана Милка и додала да се стање њеног унука побољшава:
„Све је боље, хвала богу. Само нека се овако настави. Мислим да нема много опасности, али ми и даље бринемо. Ово је најтежи ударац који човек може доживети, да ти дете данима лежи у болници. Сви га обилазе и брину о њему, не остављају га ни дан.“

У болници још месец дана
Дарков опоравак трајаће бар шест месеци

Здравствено стање Дарка Лазића за сада је стабилно, али опоравак ће потрајати бар шест месеци, док ће у болници морати да остане још минимум месец дана. Фолкер је добро поднео операцију бутне кости и уградње протезе у кук, након чега је мирно поднео ноћ у КБЦ Земун. Сваким даном се боље осећа, а недавно је лагано почео и да комуницира са медицинским особљем које је уз њега 24 сата. Певачев отац Милан, мајка Бранка и вереница Марина посетили га је јуче у раним јутарњим сатим пре визите, али нису се дуго задржавали јер он због интервенције трпи јаке болове. Лекари су саветовали породицу да Лазић не би требао много да се напреже и узбуђује већ постепено да комуницира.

Ана Севић о ћерки
Лорени сам рекла да је тата на путу

Гостујући у емисији „Ами Џи шоу“, Даркова још увек законита супруга Ана Севић рекла је да се труди да њихову ћерку Лорену заштити од сазнања да јој је отац у болници.
„Не зна ништа, просто, радим све што је у мојој моћи да до тога не дође. Она не треба да зна, довољно је велика да се потресе, а довољно мала да би схватила шта се дешава. Сви људи који су нам блиски су упућени у причу и чувају је од тога да било шта дође до ње и учинићу све што је у мојој моћи да буде срећна и насмејана“, објаснила је Ана, коју је Огњен Амиџић упитао да ли четворогодишња Лорена пита где јој је тата.
„Пита, наравно да пита, али навикла је да није ту, да није присутан. Када пита: ‘Где је?’, кажем: На путу.

 

Извор: Kurir.rs/ M. Dejanović – J. Stuparušić

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ