Спорт

РИВАЛСТВО СА РАФОМ И НОВАКОМ НИЈЕ ИСТО! Федерер открио у чему је разлика између Ђоковића и Надала

Швајцарски тениски великан Роџер Федерер изјавио је да не сврстава у исти ранг ривалства са Новаком Ђоковићем и Рафаелом Надалом, јер на различите начине доживљава дуеле против два најбоља тенисера на планети

Од понедељка стартује Завршни мастерс у Лондону, а тиме и прилика да последњи пут ове године гледамо најбоље тенисере света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тренутно трећи тенисер на планети Роџер Федерер истакао је да је суштинска разлика у концепту игре против Ђоковића и Надала у томе што је Шпанац леворук па због тога захтева поптуно другачији приступ у односу на Новака.

– Шта могу да кажем о Новаку? Одувек ми се допадало наше ривалство. Има ту много тактике, али је сам тактички приступ мечевима са Новаком другачији од оног са Надалом. Читава геометрија терена је другачија, јер је Рафа левак. И то је случај са свим леворуким играчима, не само са њим – рекао је Федерер.

Велико ривалство између тројице тенисера који владају овим спортом од почетка новог миленијума осликава се и у неизвесним мечевима, као што је то био случај протеклог викенда у Паризу када је мећ између Федерера и Ђоковића ишао на једну лопту.

– Када изгубите са 7:6 у трећем сету, као ја недавно, то није исто као да сам изгубио освојивши гем или два. У томе је суштина, мислим да су моја ривалства са Рафом и Новаком потпуно другачија. И они сами се много разликују и једино од чега зависи шта ћете против њих урадити јесте у каквој сте форми – навео је Федерер.

Подсетимо, Ђоковић ће турнир у Лондону почети дуелом против Изнера, док су осим њих двојице у групи и Марин Чилић и Александар Зверев.

Потенцијални дуел против Федерера може се очекивати тек од полуфинала где се укрштају Новакова група и она у којој су осим Швајцарца и Кевин Андерсон, Доминик Тим и Кеи Нишикори.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ