Србија

УГЉАНИН СВЕ ЛУЂИ, МОРА ХИТНО НА ЛЕЧЕЊЕ: Лидер СДА наставља бесомучни рат против сопствене државе

Лидер СДА поново запретио да ће уништити Србију и реако да је наша земља“ фашистичка неман“. Његове претње осудили сви виђенији бошњачки политичари

Угљанин је устврдио да у Србији постоје паралелне структуре које су одговорне за геноцид над Бошњацима (!?!) и рекао да је његов најважнији политички циљ да ‘фашистичка Србија нестане’.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Измишља претње

Лидер СДА, коме је Србија и те како ваљала док је обављао државне функције и узимао државну плату (видите оквире), поручио је да ‘паралелне структуре у Србији’ и данас представљају опасност за бошњачки народ.

– Под српском државом Србија подразумевам паралелне структуре судства, тужилаштва, полиције, војске и других служби безбедности које су од 1990. до данас одговорне за геноцид и друге злочине током територијалних освајања на простору бивше СФРЈ. Те исте структуре присутне су и данас у Србији и представљају реалну опасност и прете бошњачком народу. Наш је циљ да та неман, та фашистичка творевина нестане путем лустрације и да након тога заједно градимо европску, нормалну и правну државу Србију у којој ће Бошњаци бити консултовани, а Санџак бити једна од аутономних регија – рекао је Угљанин за ТВ „Прва“.

Кад је у власти, све му одговара

Сулејман Угљанин је у периоду од 1991. до 2000. године Србији такође претио ратом, а онда му је, после доласка на власт, Србија постала „вољена земља“.

Угљанин је током више министарских мандата у Влади Србије причао да су Бошњаци интегрисани у све државне институције и да држава води рачуна о њиховим правима.

Он је новембра 2008. похвалио ‘узимање учешћа Бошњака у проевропској Влади’. Потом је августа 2012. рекао да је интеграција Бошњака максимална и да је то био његов услов за улазак у Владу, док је 2013. рекао да Бошњаци имају ‘пуно поверење у своју државу Србију’.
Откуд сад одједном ‘фашизам’?!

Коментаришући ове Угљанинове поруке, потпредседник Владе и лидер СДПС Расим Љајић каже да је формирање Националног савета Бошњака сада знатно отежано због Угљанинових непромишљених и екстремистичких изјава.

– Да су такве изјаве дате несрећних деведесетих година, па и онда би биле прегрубе, а камоли ове 2018. године… Потреба или намера да се Санџак и Бошњаци албанизују је беспредметна и јако је штетна. Шта Приштина може да нам понуди?! Наша једина адреса је Београд. Ко је асфалтирао улице, изградио све? Па Влада Србије… – наглашава Љајић.

Чињенице
* Угљанин је био председник општине Нови Пазар (2004-2008)
* Почетком 2007. као носилац листе Коалиција за Санџак изабран је за народног посланика
* У Влади Мирка Цветковића био је министар без портфеља (7. јул 2008-27. јул 2012)
* У Влади Ивице Дачића такође је био министар без портфеља (27. јул 2012-27. април 2014)
* Актуелни је председник Бошњачког националног већа (БНВ)

Потпредседник Скупштине Верољуб Арсић сматра да прича око Угљанина треба да се заврши цитатом премијерке.

– Ана Брнабић је рекла да Угљанин треба да буде предмет рада различитих државних органа, између осталих и здравствених установа. Мислим да је ту све речено… – подвлачи Арсић.

Укинути му новац

На другој страни, Муамер Зукорлић, председник Странке правде и помирења, наводи да је Угљанинова политика враћање на курс деведесетих.

– То је сецесионистичка, деструктивна и националистичка политика, која није добра ни за Бошњаке, ни за целу земљу. Угљанин се одржао у политичком животу захваљујући локалној власти у санџачким општинама. Треба га скинути са државне инфузије. Онда ће постати миноран и неће моћи да шири деструктивне идеје. На његово понашање не треба одговорити силом, већ политички… – закључује Зукорлић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ