Свет

ХАОС У НЕМАЧКОЈ – ОТКРИВЕНА ВЕЛИКА ЗАВЕРА: Војници Бундесвера припремали политичка убиства

Федерална полиција Немачке открила је заверу немачких војника који су планирали политичка убиства, пише „Фокус“, позивајући се на документа истраге.

Како пишу медији, групу завереника су чинили војници Бундесвера, специјалци и чланови асоцијације елитних војника „Унитер“. Они, уверени да ће се држава распасти, припремали су такозвани „дан икс“ када је требало да окупе неподобне политичаре „на једно место и ликвидирају их“. Цео списак потенцијалних жртава још је непознат, или се зна да је међу главним метама био и шеф Леве партије у Бундестагу Дитмар Бартч. Није познато шта су завереници намеравали да ураде након убиства.

Магазин пише да су за реализацију плана учесница завере обезбедили оружје, муницију и гориво. Чланови групе који су према информацијама листа служили у немачким оружаним и специјалним снагама, планирали су акције на тајним састанцима.

Како се наглашава, истрага полиције је скоро била у ћорсокаку, јер је сарадник војне контраобавештајне службе покушао да је минира, обавештавајући заверенике о предстојећим претресима и току истраге у целини. Он је оптужен, а његов случај ће се водити суд у Келну.

Истрага је открила знаке завере у случају војника Бундесвера Франка А, који је планирао терористичке нападе против немачких власти. Као држављанин Немачке, војник је дао лажне информације мигрантској служби да је он наводно избеглица из Сирије како би касније пребацио кривицу за напад на мигранте.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...