Србија

Са Трампом о пријему Косова у НАТО, УН и ЕУ, са Меркеловом о свеобухватном решењу: Шта је Тачи тражио од светских лидера

Сложили смо се с председником Трампом о потреби за постизањем коначног и свеобухватног споразума Косова и Србије, који би нашој републици омогућио чланство у НАТО-у, УН и ЕУ – написао је Хашим Тачи на Твитеру

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да се у Паризу сагласио с Доналдом Трампом о потреби да се постигне коначни и свеобухватни споразум Косова и Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да би тај споразум Приштини омогућио пријем у НАТО, УН и ЕУ.

– На дан када обележавамо стогодишњицу окончања Првог светског рата, сложили смо се с председником Трампом о потреби да се прошири мир и помирење на Западном Балкану, постизањем коначног и свеобухватног споразума Косова и Србије, који би нашој републици омогућио чланство у НАТО-у, УН и ЕУ – написао је Тачи на Твитеру.

Председник Косова је потом навео да је данас у Паризу имао и кратак разговор с немачком канцеларком Ангелом Меркел „о могућности постизања свеобухватног мировног споразума Косова и Србије“.

– Разговарали смо о могућности постизања свеобухватног мировног споразума Косова и Србије. Обоје смо се сложили да је подршка Немачке кључна за тај споразум и за наше чланство у ЕУ – навео је Тачи на Твитеру.

С Меркеловом је у Паризу јутрос разговарао и председник Србије Александар Вучић.

Он је објавио и фотографију са председником Турске, Реџепом Тајипом Ердоганом, за ког је рекао да је прави пријатељ и да пружа подршку Косову и читавм западном Балкану

– Заувек смо му захвални Турској за подршку на нашем путу ка слободи, помирењу и евроатлантским интеграцијама – навео је он.

Трамп, Меркелова, Вучић и Тачи боравили су у Паризу, где су се поводом стогодишњице примирја у Првом светском рату окупили шефови држава и влада десетина држава света.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ