Србија

ВУЧИЋ ПРИХВАТИО ИЗВИЊЕЊЕ ФРАНЦУСКЕ! Хвала вам на дивним речима и поштовању за српске жртве – Макрону величанствен дочек!

Председник Србије Александар Вучић прихватио је извињење због скандалозног пропуста организатора прославе 100. годишњице завршетка Првог светског рата у Паризу, које је у име Француске данас српском народу упутио амбасадор Фредерик Мондолони

– Хвала амбасадору Мондолонију на дивним речима и поштовању које је показао према српским жртвама. Србија ће на величанствен начин дочекати председника Макрона – написао је Вучић на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони је упутио данас извињење председнику Србије Александру Вучићу и српском народу због протокола и распореда седења на свечаности обележавања Дана победе у Паризу.

– Са Србијом смо веома блиски. Србија је у Првом светском рату избубила скоро трећину становништва, 62 одсто мушке популације и Француска то не заборавља – рекао је Мондолони гостујући на Првој.

Каже да не зна шта се тачно десило у Паризу пошто је он јуче присуствовао у Београду церемонији на Француском војном гробљу.

– Мало сам тужан, јер је требало јутрос да славимо нашу заједничку победу, уочи најављене посете француског председника Србији. Ово је на неки начин све то мало покварило за нас – истакао је Мондолони.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ