Србија

Вулин очитао лекцију црногорском премијеру: Ако се стидите сердара Јанка и Мојковачке битке, припишите их Србима, ми ћемо се поносити!

Министар одбране Србије Александар Вулин осудио је данас изјаву црногорског премијера Душка Марковића да је на данашњи дан пре 100 година Црној Гори, чланици Антанте, учињена велика неправда јер је присаједињењем Србији „нестала са светске мапе“ и поручио му да ако се „не поноси прецима, не преноси мржњу потомцима“

– Председник Владе Црне Горе Душко Марковић има право да понижава своју земљу, али нема право да лаже о Србима и да од Србије прави окупатора. Ако је одлучио да пљује на своје претке, нека остави на миру наше, и ако не поштује жртве свог народа, нека не вређа српске жртве – рекао је Вулин.

– Ако се стиди сердара Јанка Вукотића, нека га препусти српском памћењу, ми ћемо га сачувати. Ако се стиди Мојковачке битке, нека је припише Србима, ми ћемо се поносити. Лажите себе да сте били окупирани од Србије ако вам је тако лакше да објасните зашто сте деведесет година говорили о себи као Србима и зашто сте деведесет година делили једно име и један језик са Србима које сада тако срамно блатите, али немојте лажима да уносите мржњу међу народима који су вековима маштали да живе заједно и слободно. Ако већ не умете да се поносите прецима, не преносите мржњу на потомке – истакао је министар Вулин.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ