Србија

ВУЛИН: ОД СКОРО УГАШЕНЕ ВОЈСКЕ ИЗ 2012, СРБИЈА САДА ИМА АРМИЈУ КОЈА МОЖЕ ДА ОДГОВОРИ НА СВАКИ ИЗАЗОВ!

Фото: Јутјуб

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је захвалан врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу на томе што је пружио подршку приликом припремања вежбе „Век победнина 1918-2018.“, али и за све године „када је од деморалисане, готово угашене војске 2012. године почео да ствара армију која је сада показала да је у стању да се носи са свим изазовима“

– На вежби „Век победника“ приказали смо модерну армију која је у стању да одговори на сваки изазов, која је у стању да се у истом тренутку бори на 10 различитих локација и да спроведе баш сваки задатак – истакао је Вулин у интервјуу за ТВ Мост.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао и да нема много армија у свету које то могу да ураде.

– Посебно да то ураде с органским јединицама. Дакле јединицама које су баш такве какве јесу. Ми нисмо правили комбиноване јединице, нисмо довели Специјалну бригаду да глуми пешадију, нисмо на више места доводили најбоље стрелце па чекали да заврше један задатак како би се сликали на неком другом задатку – поручио је Вулин.

Он је нагласио да је свака од јединица, 8.000 људи је значајан део наше војске, показала за шта је обучена и опремљена.

– Видели сте да је техника била на највишем могућем нивоу, да је војска поступала у складу са тактичким планом, извршила свако наређење, али оно што нисте могли да видите, а мени је задовољство да могу да вам пренесем, јесте морал војске и свих учесника вежбе који су не само били задовољни што могу да покажу Србији оно што знају, већ су били искрено поносни на Војску којој припадају – истакао је Вулин.

Он је додао да је 8.000 људи вежбало, да није био ни један једини дисциплински прекршај, као и да је чак смањен број боловања за ово доба године.

– Људи су желели да вежбају, да буду у својој војсци – рекао је Вуилин.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ