Србија

АЉБИН КУРТИ: Тачи са Путином може да разговара само о азилу у Русији

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти је рекао да Хашим Тачи са председником Русије Владимиром Путином може да разговара о његовом евентуалном азилу у Русији.

“После много уступака које је учинио (председнику Србије Александру) Вучићу, Тачи се сликао са Путином. Он може да се са њим договори само о личном захтеву за политички азил у Русији“, написао је Курти на свом налогу на фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Косова Хашим Тачи објавио је данас да се у Паризу по први пут сусрео са председником Русије Владимиром Путином с којим је разговарао о процесу нормализације односа са властима у Београду.

„Дијалог о нормализацији односа између Косова и Србије је могућност постизања свеобухватног правно обавезујућег споразума и био је у фокусу нашег разговора. У вези с овим питањем председник Путин је био јасан: ‘У случају да ви (Београд и Приштина) постигнете мировни споразум Русија ће подржати тај споразум“, написао је Тачи на Фејсбуку.

Током боравка у Паризу и учешћа у манифестацијама поводом 100 година од завршетка Првог светског рата, Тачи се сусрео с председником САД Доналдом Трампом, председником Француске Емануелом Макроном, канцеларком Немачке Ангелом Меркел и другим званичницима.

 

Извор: B92.net

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ