Свет

СТРАВИЧНО ОТКРИЋЕ У ВОЈНОМ КАМПУ У УКРАЈИНИ: Кијев учи децу како да убијају Русе

У дечjим камповима у Украјини обучавају младе ултранационалисте, пише шпанска новинарка у листу „Конфиденсијал“ Етел Бонет.

Новинарка је посетила летњи дечји камп недалеко од Кијева, у којем, како се наводи, врши се војна обука. Он нема свој сопствени сајт, али се његова реклама може наћи на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У кампу прихватају децу узраста од 16 година, која тамо бораве 20 дана. Тамо раде инструктори у војној униформи, који усклађују часове са војном обуком спартанског типа. Између осталог, деца вежбају пливање, лаку атлетику, стрељање из дечјег оружја, склапање и расклапање аутомата „калашњиков“ и вежбају физичку издржљивост. За то време, у кампу се чује хардкор музика и украјински панк-рок. Осим тога, деца уче марширање, скандирање националистичких парола, наводи новинарка.

Као и у свим оваквим установама, увече организују различите представе, али, за разлику од обичних кампова, ту се чују националистичке песме, развијају се црвено-црне заставе ултрадеснице.

„Запаљене бакље, деца у борбеној униформи, са фантомкама на лицу, десна рука подигнута увис“, додаје Бонетова.

По речима Бонетове, директор кампа Иван Гранаткиј — херој „Мајдана“ био је у првим редовима током догађаја 2014. године. По његовим речима, та деца нису националисти већ патриоте.

„Ми дајемо омладини патриотско васпитање у условима рата који је у току у Украјини. Врло је важно васпитавати дете да постане патриота и да може заштитити своју земљу у случају потребе“, рекао је он новинарима.

Бенетова је разговарала и са замеником директора кампа Алексејем Заболотним, који је некада служио у Совјетској војсци као преводилац. По његовим речима, они припремају децу за рат против Русије.

„Ми сматрамо да наша деца треба да се супротставе агресору, а поред таквог суседа као што је Русија пре или касније ће морати да се боре против ње. Зато треба да припремимо децу за то“, изјавио је Заболотни. Он је додао да машта да деца постану универзални војници.

 

Извор:rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ