Свет Србија

МАКРОНЕ, ИЗВИНИ СЕ СРПСКОМ НАРОДУ И ВУЧИЋУ! Писмо овог човека ДИГЛО ЈЕ ФРАНЦУСКУ НА НОГЕ!

Ми, грађани Француске, стидимо се због начина на који сте се понашали према представнику овог пријатељског народа, који смо спасили на почетку Великог рата, поред којег су се наши војници храбро борили и донели су нам победу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Француској се појавило писмо коју је написао Луис Џамин, а коју је упутио председнику државе Емануелу Макрону.

Писмо се односи на прославу Дана примирја, где Срби, велики хероји Првог светског рата који су у светском сукобу жртвовали све, нису добили заслужену почаст.

Ово је садржај писма:

– У Паризу, 11. новембра, обележили сте потписивање Примирја 1918, под Тријумфалном капијом, у присуству многих лидера светских држава.

Један од њих се кући вратио сломљеног срца: Александар Вучић, председник Србије.

Нанесена му је неправда, третиран је неправедно. Заиста, Србија је једна од победница 1918, заједно са Француском. Србија је платила веома велику цену победе, изгубивши 1.250.000 својих становника, од 4.500.000 становника, колико је имала на почетку рата, дакле више од четвртине свог становништва. Страшна жртва, незамисливо!

Даље, ова жртва је много помогла Савезницима да победе у Великом рату, пошто су борбе на Балканском фронту биле одлучујуће.

Међутим, српски председник није позван на место које му је припадало, због жртве његовог народа.

Данас, српски народ је повређен због овога. А ми, грађани Француске, стидимо се због начина на који сте се понашали према представнику овог пријатељског народа, који смо спасили на почетку Великог рата, поред којег су се наши војници храбро борили и донели су нам победу.

Овај осећај је био јачи јер је место Србије на трибини заузео представник Косова, државе која није постојала 1918. године, и није учествовала у победи, у којој данас српска мањина трпи дискриминацију, у срцу Европе.

Господине Макрон, господин Вучић је понављао, дан после 11. новембра, да сте добродошли у Србији и да ћете тамо бити дочекани са почастима, јер сте председник Француске републике. Ово захваљујући њему, и ми препознајемо гостољубивост српског народа.

Господине Маркон, тражимо од вас овом приликом да докажете да сте достојни своје позиције, и да тражите, током ваше посете Србији, опроштај од српског народа за ову неправду која му је учињена у недељу 11. новембра, када је требало да владају мир и хармонија.

Радећи то, пронаћи ћете место у срцима српског народа, и у срцима многих Француза који гаје сећање на пријатељство сковано у крви, части и храбрости.

Хвала вам, господине председниче

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ