Србија

ПРОДАНА ДУША: Бернар Кушнер „веза“ Тачију за место иза Путина?

Велика је вероватноћа да је привилеговано место Хашиму Тачију на бини код Тријумфалне капије, током обележавања стогодишњице завршетка Првог светског рата, издејствовао Бернар Кушнер, пишу „Вечерење новости“.

Лист наводи да је Тачи, два дана пре церемоније, на свом твитер профилу поставио фотографију на којој је у Паризу заједно са Кушнером, који је бивши шеф француске дипломатије, бивши шеф Унмика и, како о њему недавно писао париски „Монд“, велики пријатељ тзв. Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повод за њихово дружење тог дана била је промоција Тачијеве биографије за коју је Кушнер написао предговор.

„Новости“ указују да је Кушнер са актуелном влашћу у Паризу у веома блиским односима.

– Човек који је издао социјалистичке идеје и придружио се десничарској влади Николе Саркозија још једном је променио политички ћурак пред последње изборе и подржао актуелног председника Емануела Макрона. Врло је могуће да је добре контакте који су из тога уследили искористио да излобира што бољу позицију за Тачија на церемонији – пише лист.

У тексту се напомиње да је Емануел Макрон, два месеца пред други круг председничких избора у Француској, наручио испитивање јавног мњења у коме је тестирао могући састав министарског тима, на чијем списку је било и Кушнерово име.

У Макроновом политичком покрету је, међутим, дошло до противљења па је Кушнер на крају отпао. Иако није постао министар, ипак је остао у директном контакту са највишим званичницима.

Ако се зна да је један од поборника лажне државе Косово, а да власт у Приштини услуге лобирања „подмазује“великим хонорарима, не треба искључити могућност да је управо Кушнер преко својих веза „посадио“ Тачија иза леђа Владимира Путина, пишу „Новости“.

 

Извор: Informer/Večernje novosti

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ