Србија

Тачи открио ДЕТАЉЕ СУСРЕТА са Путином: Руском председнику рекао СРАМОТНЕ РЕЧИ, а онда му је узвраћено

Такозвани косовски председник Хашим Тачи тврди да је руском председнику Владимиру Путину током сусрета у Паризу рекао да нису „ни пријатељи ни непријатељи“, а да је Путин наводно рекао да је „промена руског става према Косову осетљиво питање“.

РТК2 на српском језику преноси да је Тачи у синоћњем интервјуу за „Клан Косова“ оценио да је „састанак са Путином недостајао Косову на међународној сцени“ и да је то „велико достигнуће“ и корак за косовску дипломатију.

Према тврдњи Тачија, „став Русије према Косову треба да се мења“ и да је „састанак са руским председником био разумљив у том правцу“.

– Био је коректан састанак, нормалан, без неког посредовања. Ово је први састанак између Косова и Русије на институционалном нивоу. Мислим да је ово корак напред у односима са Русијом. То је добро за обе земље, за мир и стабилност убудуће – рекао је Тачи.

Он је додао да са Путином није разговарао „о конкретним стварима, детаљима“.

Разговарали смо о општим аспектима и могућности да Русија мења свој став према Косову. Путин је истакао да је ово осетљиво питање. Нагласио сам да нисмо ни пријатељи ни непријатељи, али можемо да имамо нормалне и коректне односе као и остале земље са Русијом- рекао је Тачи.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ