Свет

ЈЕРЕМИЋ У ТЕШКОЈ ПАНИЦИ! На суђењу његовом пајташу Хоу и ДОКАЗИ О ПРОДАЈИ ОРУЖЈА КАТАРУ!

Након што је пајташ Вука јеремића, Патрик Хо у среду изведен пред лице правде, сада се на суду суочио са новим проблемом. Окружни судија у Њујорку донео је одлуку да поротници на следећем суђењу изнесу нове доказе

Државни тужилац Сједињених Америчких Држава тврди да је бивши министар Хонг Конга и пријатељ Вука Јеремића, Патрик Хо током 2015. године илегално продавао оружје Либији, Катару и Јужном Судану!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, осим 200.000 долара од амбасаде Катара из Берлина, Вук Јеремић је добио и 120.000 долара од катарске амбасаде у Вашингтону, за шта не жели да пружи објашњење.

Како пишу кинески медији, на суђењу Хоу детаљно ће прегледати рачуне о продаји оружја и саслушати све уплетене у овај случај. Окружни судија Лорета Преска има доста посла пред почетак суђења заказаног за 26. новембар.

Амерички тужилац појавио се са поднеском од 32 странице у суду у којем се наводи да је шеф комитета Кинеског енергетског фонда Патрик Хо продао оружје Либији и Катару.

У документима су наведени е-маилови који показују да је Хо обавио „трансакцију оружјем“ преко неименованог посредника.

Тужиоци ће такође имати могућност да испитају сведоке о подмићивању председника Чада Идриса Дебија од старане Патрика Хоа са износом од два милиона долара.

Преска је пресудила да ће поротници на суђењу саслушати доказе везане за тврдње да је бивши министар Хонг Конга Патрик Хо продао оружје Либији, Катару и Јужном Судану.

Како се сумња Патрик Хо је био снабдевач оружјем У Јужном Судану, у ком је 2013. године избио ратни сукоб између снага владе и опозиције. Крвави грађански рат у коме је страдало стотине хиљада људи завршен је 2015. године.

Подсетимо, пријатељ Вука Јеремића Хо ухапшен је и притворен од новембра 2017. године, а тада га је пет тачака оптужнице теретило за подмићивање, а три за прање новца у вредности од 2,9 милиона долара!

Савезно тужилаштво је дало одобрење да се међу доказе уврсти и сведочење Чеика Гадија, такође оптуженог у случају против Хоа. Гадио се у међувремену нагодио са тужилаштвом да ће сведочити против Хоа у замену за слободу.

У новој оптужници пише да се Хо суочава са осам тачака за подмићивање и прање новца, за које може да добије 30 година робије ако буде проглашен кривим по свим тачкама.

Фамозне „консултантске“ услуге Вука Јеремића, које је пружао пословним партнерима са Далеког истока, из Африке и других делова света, по свему судећи, нису се односиле само на сектор енергетике и друге привредне области већ су имале везе и са једним од најуноснијих бизниса на свету – трговином наоружањем.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ