Спорт

ФЕДЕРЕР НИЈЕ СРЕЋАН ЗБОГ ЂОКОВИЋЕВОГ ПОВРАТКА: Док је Новак у жребу, далеко је 100. титула!

Роџер Федерер обезбедио пласман у полуфинале Завршног мастерса, пошто је у последњем колу групе „Лејтон Хјуит“ победио Кевина Андерсона у два сета

Трећи тенисер света само је на две победе од 100. трофеја у каријери, али Швајацарац каже да се не заноси том идејом, док му је на путу Новак Ђоковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не размишљам још од 100. титули. Не желим да ме то деконцентрише. Треба да будем узбуђен због тога, а не да се оптерећујем. Све док је Новак у жребу, далеко је 100. титула. Без обзира на бројке, ово је велики турнир. Задовољан сам. Није тако изгледало пре само 72 сата, међутим, успео сам да се вратим и преокренем ситуацију – казао је Федерер.

У полуфиналу би могао да игра и са Новаком Ђоковић, али нема сумње да се искрено нара да ће тај дуел избећи, бар до борбе за трофеј.

– Не знам ко ће да ми буде наредни ривал. Можда чак и Новак, мада сумњам у то. Биће тешко у завршници, али срећан сам што и даље имам прилику да се борим за још једну титулу.

Швајцарац је имао занимљив одговор на питање како бира када ће да пропусти тренинге или турнире.

– Верујем у одмор, потребно је узети слободно време. Када радим, радим напорно. Добра ствар је да не радимо за клубове, па можемо да одемо одмах кроз врата. Нико не може да ме заустави. Никоме се то не би свидело, али могу. То је велика привилегија коју имамо ми тенисери – искрен је био Швајцарац.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ