Спорт

ПРВОГ ДАНА МЕ ЈЕ ПИТАО „МАРЈАНЕ, КАДА ЋУ ОПЕТ МОЋИ ДА ПОБЕЂУЈЕМ“?! Вајда открио кроз какав пакао је пролазио Новак

Званично најбољи тренер године, Марјан Вајда, отворено је говорио о тешком периоду кроз који је поролазио Новак, променама које су морали да направе, прекретници на путу до врха, Имазу…

Вајда је у интервјуу за „Убитенис“ открио како је дошло до обнављања сарадње са српским тенисером.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тешко је рећи како је све опет почело, прошла су четири месеца и тешко је присетити се тих осећања. Знам га годинама, али нисам замишљао да ће се вратити овако брзо. Било је као почетак са новим Новаком после повреде. Сматра себе шампионом и онда није било лако не освртати се на прошлост и не размишљати о будућности. Од првог дана ме је питао ‘Марјане, кад ћу опет моћи да побеђујем?’. Ништа друго нисам могао него да му кажем да почне да тренира и врати старе навике. Дуг процес, захтевао је узајамно поверење да би се превазишла тешка времена“, открива Вајда.

Вајда је отрио да су морали да уведу неке техничке промене у Новаковој игри.

„Његов сервис је био другачији када сам се вратио. Рекао сам му да је немогуће да настави са том кретњом при сервису, нарочито са стилом сервирања на који је навикао“, рекао је Вајда.

Словак је открио да је меч са Надалом у полуфиналу Вимблдона био преломни моменат у Новаковом повратку на сам врх.

„Мислим да је полуфинале против Рафаела Надала било тај меч. Невероватан. Сећам се да је неко из публике викнуо ‘хвала на оваквој игри’. После те победе, Новак више није имао страх од пораза“, открива Ђоковићев тренер.

Вајда се осврнуо и на састав Ђоковићевог стручног штаба. Наиме, на констатацију новинара да у њему више нема Шпанца Пепеа Имаза, Вајда је рекао:

„Тим који је тренутно ту је онај који ми се највише свиђа“.

 

Извор: Kurir sport

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ