Србија

ЕУ ПРЕДАЈЕ ШИПТАРСКИМ ТЕРОРИСТИМА ИНТЕРПОЛОВУ БАЗА ПОДАТАКА?!: Ево зашто је то веома опасно

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио је вечерас да западне земље врше притисак који је веома опасан по интересе Србије и може да омогући евентуално чланство Косова у Интерполу

– То би био преседан и безобразна политизација Интерпола – рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је казао да је могуће да гласање буде позитивно по Албанце са КиМ, додао је да се нада да је Србија на међународном плану доста урадила, те подсетио да је миинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић упозорио на могуће веома штетне последице по професионални део деловања Интерпола.

– Ово није професионално, ово је политизација Интерпола и ако Интерпол дозволи себи такав преседан изгубиће улогу коју треба да има – рекао је Дрецун.

Како је навео, у случају чланства Косова у Интерполу база података те организације дошла би у руке оних против којих се Интерпол бори.

– То је веома трезвено размишљање Стефановића и добро упозорење и верујем да ће оно имати одговарајућу снагу да предупреди могуће негативан развој догађаја – рекао је Дрецун.

Он је подсетио на податке о криминалу на КиМ, који су објављени, а према којима су, како каже, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Кадри Весељи означени као вође организованих криминалних група.

Дрецун је поновио да је једина шанса за решење косовског проблема дијалог којим би се постигно решење „обострано прихватљиво или пођеднако неприхватљиво за обе стране“, подсетио је да се недавно и на Савету безбедности први пут чула реч компромис, те навео да су и две суперсиле,које су имале потпуно супротстваљене ставове о том питању, први пут приближиле ставове.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ