Спорт

ХРВАТСКИ СЕЛЕКТОР БАШ БОЛЕСТАН! Далић опет ПРИЧА О РАТУ: У Лондону играмо за Вуковар!

Болесни хрватски селектор Златко Далић наставља спортске успехе да поистовећује и повезује са ратом и ратним дешавањима на простору бивше Југославије

Тако је велики љубитељ фашисте Марка Перковића Томпсона после победе над Шпанијом (3:2) и пред меч са Енглеском у Лиги нација рекао да ће Хрвати на „Вемблију“ играти за Вуковар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уместо да говори о заиста великој победи „коцкастих“ над Шпанцима на „Максимиру“ голом Тина Једваја буквално у последњим тренуцима утакмице, Далић је опет лупетао о рату и последицама рата.

– Идемо на „Вембли“ да уживамо. Три бода против Шпаније су нам важна, јер можемо да останемо у Дивизији А Лиге нација. Идемо сад да пробамо да победимо Енглезе и узмемо прво место. Мотив је Вуковар, јер је „колона сећања“ истог дана кад и утакмица. Нећемо бити у Вуковару, али ћемо покушати да дамо допринос – опет је Далић изненадио и саме Хрвате изјавом после фудбалског меча.

Колона сећања је дан у којем се Хрвати присећају својих жртава у борби за Вуковар коју су водили са српском војском. Далић се, иначе, доказао као усташа и фашиста чим је сео на клупу хрватске репрезентације. Тако је пред пут на Светско првенство у Русију са својим изабраницима славио „Олују“, односно погром и протеривање Срба, обишао је такође Вуковар и добио на поклон шаховницу која је стајала на Книнској тврђави за време рата.

Током Мундијала сваку победу је, као и већина његових играча, прослављао уз песме доказаног усташе Марка Перковића Томпсона, који слави клање, убијање и протеривање Срба.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ