Регион Србија

Изетбеговић: Србија не жели да призна своје злочине,али навикли смо да нам се додаје со на рану

Одлазећи председавајући Председништва Босне и Херцеговине и председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић изјавио је, поводом изјаве премијерке Србије да се у Сребреници није десио геноцид, да су „Бошњаци навикли да им се додаје со на рану“.

– Већ смо навилки на те ствари и да наставимо са тим људима да живимо, комуницирамо, наставимо да поправимо ствари. Ми покушавамо то да поправимо – рекао је Изетбеговић у интервјуу за регионалну телевизију Н1.

Он је изнео тврдњу да Србија не жели да призна геноцид, јер „не жели да носи ту хипотеку“.

Он је рекао и да су Бошњаци претрпели разне неправде и оценио да је и сам Дејтонски споразум неправда.

– Ја са тим (председником Србије Александром) Вучићем морам да поправим односе, решим питање границе једног дана. Ми живимо са Србима – рекао је Изетбеговић и додао да питање граница није решено за време његовог мандата, јер је Србија нудила „измене које нису прихватљиве“.

– Нуде нам неке шуме, али то је ствар за Комисију. То не би требало Бакир Изетбеговић да преломи са Вучићем на некој вечери. Не може се тако радити, о свему се може причати, али то треба да уради Комисија – рекао је Изетбеговић.

– Очекујем да ће се Додик одговорније понашати – рекао је Изетбеговић.

Он је рекао да СДА види као „победничку странку“, која је партнер Савеза независних социјалдемократа и Хрватске демократске заједнице.

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ