Регион Србија

Изетбеговић: Србија не жели да призна своје злочине,али навикли смо да нам се додаје со на рану

Одлазећи председавајући Председништва Босне и Херцеговине и председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић изјавио је, поводом изјаве премијерке Србије да се у Сребреници није десио геноцид, да су „Бошњаци навикли да им се додаје со на рану“.

– Већ смо навилки на те ствари и да наставимо са тим људима да живимо, комуницирамо, наставимо да поправимо ствари. Ми покушавамо то да поправимо – рекао је Изетбеговић у интервјуу за регионалну телевизију Н1.

Он је изнео тврдњу да Србија не жели да призна геноцид, јер „не жели да носи ту хипотеку“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао и да су Бошњаци претрпели разне неправде и оценио да је и сам Дејтонски споразум неправда.

– Ја са тим (председником Србије Александром) Вучићем морам да поправим односе, решим питање границе једног дана. Ми живимо са Србима – рекао је Изетбеговић и додао да питање граница није решено за време његовог мандата, јер је Србија нудила „измене које нису прихватљиве“.

– Нуде нам неке шуме, али то је ствар за Комисију. То не би требало Бакир Изетбеговић да преломи са Вучићем на некој вечери. Не може се тако радити, о свему се може причати, али то треба да уради Комисија – рекао је Изетбеговић.

– Очекујем да ће се Додик одговорније понашати – рекао је Изетбеговић.

Он је рекао да СДА види као „победничку странку“, која је партнер Савеза независних социјалдемократа и Хрватске демократске заједнице.

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ