Свет

Откривено зашто је Меланија најурила Хрватицу која је лобирала против Србије: Ово је била кап која је прелила чашу

Бела кућа сменила је заменицу америчког саветника за националну безбедност Миру Рикардел након што је прва дама САД Меланија Трамп рекла да она не заслужује да ради за њеног супруга, председника Доналда Трампа.

Вест о сукобу процурила је у јавност у уторак на неуобичајен начин када је канцеларија прве даме објавила саопштење у коме се тражи смена заменице саветника за националну безбедност Џона Болтона, пошто су медији известили да ће је председник Доналд Трамп отпустити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, како су пренели медији, Меланија је отворено рекла мужу да отпусти Миру, која је имала важну улогу у Трамповој председничкој кампањи и која од ове године обавља фунцкију заменице.

Спор је избио око Меланијине посете недавне посете Африци. Сматра да није имала довољно ресурса, и да је то за била крива Мира.

Извор упознат са ситуацијом тврди да се Рикардел посвађала с члановима особља око места у авиону и коришћења ресурса. Извор је додао да су напори да се односи изгладе били крајње неуспешни.

А Миру Рикардел прати репутација да је у лошим односима са већином чланова у Већу, осим са Џоном Болтоном, ветераном конзервативног стручњака за спољну политику који јој је непосредни надређени.

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ