Свет

МИГРАНТСКИ КАРАВАН НАДИРЕ КА АМЕРИЦИ: Трамп не одустаје од слања трупа на границу са Мексиком!

Амерички председник Доналд Трамп данас је поново бранио слање војске на јужну границу према Мексику, доводећи у питање мотиве миграната који су се упутили ка САД.

Припадници војске САД су јуче поставили више редова бодљикаве жице дуж обале реке Рио Гранде у близини моста Хуарез-Линколн у граду Ларедо, на америчко-мексичкој граници, јавио је Глас Америке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да, ми имамо огромне војне снаге на југу, на граници. Имамо велики број људи који хоће да уђу у нашу земљу. Морам рећи да је разлог за повећање тог броја тај што нам иде тако добро, за разлику од остатка света. Ако погледате јужно од наше границе, тамо није тако добро – казао је данас Трамп новинарима.

Он је додао да милиони људи чекају у реду да уђу у САД легално, али да има и оних који то желе илегално.

Раније ове седмице, званичници Пентагона су саопштили да је број америчких војника на граници са Мексиком достигао горњи лимит.

Више од 5.800 активних војника као и 2.100 припадника Националне гарде тренутно су распоређени како би помогли пограничним патролама и царинским службеницима у јачању баријера и другим активностима.

До Тихуане, мексичког града на граници са америчком државом Калифорнијом, већ је стигло око 3.000 миграната у каравану из централне Америке, а очекује се још један караван који би из Мексико Ситија требало да крене ка граници.

Због све попуњенијих склоништа, власти у Тихауани су отвориле спортске дворане да би сместиле до 1.000 миграната, а могли би да прошире простор за прихватање још 3.000 миграната, преноси АП.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ