Свет Србија

СКАНДАЛ НА СКУПШТИНИ ИНТЕРПОЛА! Американци мимо протоклола ПРЕУЗЕЛИ ВОЂЕЊЕ СЕДНИЦЕ, представници Приштине ПРОВОЦИРАЈУ

Први дан заседања Генералне скупштине Интерпола у Дубаију обележио је низ скандала и бројна кршења прописа рада ове међународне полицијске организације.

Наиме, како незванично сазнајемо, поптуно мимо свих процедура Генерални секретаријат Интерпола преузео је председавање 87. заседањем Генералне скупштине, а генерални секретар Јирген Шток је у свом уводном обраћању највише пажње посветио оставци доскорашњег председника Интерпола Менга Хонгвеја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уместо да Јужнокорејанац Ким Џонг Јанг води седницу Генералне скупштине, што је био искључиво његов задатак, он је реч предао саветници за правна питања, Американки Мери Родригез, која је на своју руку тумачила приговоре земаља, укључујући и приговоре Србије, које су изнеле примедбе на програм рада овогодишње Генералне скупштине.

Она је грубо прекршила правила и процедуре Интерпола и на себи својствен начин је водила седницу, не уважавајучи примебде које јасно указују на кршење међународног права.

У неоуобичајено дугом излагању за овакве догађаје, генерални секретар Јирген Шток је, у намери да испровоцира Кину, нашироко причао о случају Менга где је до детаља описивао своје виђење његовог нестанка, као и шта је све његова супруга говорила у медијима.

Данашње заседање Генералне скупштине Интерпола обележилиле су и бројне провокације приштинске делегације на рачун представника Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Представнци Приштине су све време сликали српску делегацију, добацивали, а провокација је било, како у сали, тако и испред током паузе. У једном тренутку члан приштинске делегације, који се представио као новинар, насрнуо је и на једног члана нашег тима.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ