Србија

НЕЋУ ДА ШАЉЕМ СРБЕ ИЗ БЕОГРАДА ДА ГИНУ, А ОНИ ИЗ КРАЈИНЕ БЕЖЕ! Процурео Слобин забрањени говор

Када се проговори о протеривању Срба из Хрватске, не може да се не помене „издаја“ или „продаја“ из Србије.

На интернету се појавио снимак који је дуго био забрављен, а у ком је Слободан Милошевић отворио душу новинару и рекао шта се заиста догађало тог 5. августа када је колона Срба кренула у Србију.

На питање да ли сте тражили да се брани РСК и инсистирали на њој, а десио се Бљесак и Олуја, Милошевић је одговорио:

– Залаго сам се да се брани. У преговарачкој позицији дошли би до бољег решења. Чак је таква порука и послата Србима, али није било ниједног потеза одбране, а после смо гледали како хрватски генерал џипом се вози пола сата кроз огромна складишта војне опреме које су Срби имали на располагању да бране РСК, а онда су замерили нама и оптужили нас.

Он је касније појаснио:

Ја сам рекао групи политичарима: „Ви нећете да браните ни пола сата, а од мене тражите да пошаљем децу да гину ваших кућних прагова са којих сте побегли главом без обзира“. Такву одлуку ја нећу да донесем. Могли смо да одемо да им помогнемо али не да место њих бранимо РСК и не би било ни праведно да неки младић који је примио избеглице из РСК и оне који су побегли главом без обзира пред усташким нападима иде тамо да гине док они овде само воде политику и обавештавају да је то наша света дужност. Света је дужност сваког патриоте и сваког Србина да се брани, а не само Срба из Србије“.

Погледајте читав разговор:

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ