Србија

Нови скок цене путарине до Нове године? Министарка саобраћаја открива да ли нас чека ново поскупљење

Када је реч о плаћању путарина на магистралним путевима, било је, како је казала, доста притужби самих грађана који користе регионалне путеве

Повећање цене путарине није у плану и о тој теми није било речи, изјавила је данас министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одлуку о путарини доноси Влада Републике Србије, министарство финансија, ресорно министарство. Нисмо још добили чак ни званичан предлог. Постоје различите жеље (ЈКП) “Путева Србије“ у том смислу. Видећемо. Апсолутно није била тема да до краја ове године причамо о висини путарине или да је повећавамо – нагласила је Михајловићева гостујући на РТС-у.

Она је казала да ће почетком следеће године кренути са радом на реформисању путева Србије и да ће једна од тема бити коришћење регионалних путева, истакавши опет да измене у ценама путарина нису у плану.

Када је реч о плаћању путарина на магистралним путевима, било је, како је казала, доста притужби самих грађана који користе регионалне путеве.

– Није Србија само аутопут већ и регионални путеви. Ти тешки камиони који избегавају аутопут и неће да плаћају путарину на аутопуту већ иду на регионалне, оштећују те путеве. Било је доста говора о томе, али одлуку још нисмо донели. Ми пре свега хоћемо да видимо анализу – рекла је Михајловић.

Она је нагласила да највећи број камиона који користе регионалне путеве представља домаће превознике, али истакла да ће било какву одлуку у вези са тим донети влада.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ