Свет Србија

РЕЂАЈУ СЕ СКАНДАЛИ У ДУБАИЈУ! САД, БРИТАНИЈА И ТУРСКА ПРИТИСКАЈУ АФРИЧКЕ ЗЕМЉЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА ПРИЈЕМ КОСОВА У ИНТЕРПОЛ!

Сједињене Америчке Државе, Велика Британија и Турска врше снажан притисак, пре свега на поједине афричке државе, да гласају за пријем такозваног Косова у Интерпол. Задатак неких чланова делегација ове три земаље је да, у паузама заседања Генералне скупштине Интерпола, у стопу прате представнике из Африке како би их, уз бројне претње, натерали да подрже током гласања такозвано Косово.

Ово су, нашем извору у Дубаију, открили представници Гвинеје који кажу да су они само једна од афричких земаља која је јуче и данас изложена снажним притисцима да подрже Приштину. Сличан проблем, како открива наш извор, имали су и чланови делегација из неких других делова света, попут Бахреина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Буквално се не одвајају од представника појединих држава и уз бројне претње и притиске покушавају да их натерају да подрже такозвано Косово. Прате их по ресторанима, ходницима, а за њима иду чак и у тоалет. Представници земаља које су изложене притисцима су шокирани навалентошћу и чињеницом да не презају ни од чега како би их уценили и променили њихову одлуку – наводи наш извор.

Подсећамо, у Дубаију је јуче почело заседање 87. Генералне скупштине Интерпола на којој ће се разматрати и захтев такозваног Косова за пријем у ово полицијску организацију. Већ први дан заседања обележили су бројни скандали.

Јучерашње заседање Генералне скупштине Интерпола обележилиле су бројне провокације приштинске делегације на рачун представника Министарства унутрашњих послова Републике Србије. У једном тренутку члан приштинске делегације, који се представио као новинар, насрнуо је и на шефа српског Интерпола.

Такође, потпуно мимо процедура Генерални секретаријат Интерпола преузео је председавање 87. заседањем Генералне скупштине, а генерални секретар Јирген Шток је у свом уводном обраћању највише пажње посветио оставци доскорашњег председника Интерпола Менг Хонгвеја.

Уместо да Јужнокорејанац Ким Дзонг Јанг води седницу Генералне скупштине, што је био искључиво његов задатак, он је реч предао саветници за правна питања Американки Мери Родригез која је на своју руку тумачила приговоре земаља, укључујући и приговоре Србије, које су изнеле примедбе на програм рада овогодишње Генералне скупштине.

Она је грубо прекршила правила и процедуре Интерпола и на себи својствен начин је водила седницу, не уважавајући примебде које јасно указују на кршење медјународног права.

 

Извор: Pink.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ