Србија

ВУЧИЋ О ГЛАСАЊУ У ИНТЕРПОЛУ! Показали смо да Србију није лако победити и понизити!

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности поводом гласања у Генералној скупштини Интерпола на којој је одлучено да лажна држава Косово не буде примљена у чланство те организације

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово је победа једне мале земље, која има рационалан приступ проблемима. Србија не жели ни да ниподаштава и да понижава Приштину. Ово је велики успех. Једна земља без подршке великих сила успела је да се избори за своје циљеве – рекао је Вучић.

Председник Србије захвалио је свим земљама чланицама Интерпола које су гласале против пријема лажне државе Косово у ту организацију.

– Показали смо да Србија није земља коју је лако победити и понизити – поручио је Вучић.

Он је рекао да је ово успех, али да Србија не сме своју будућност да заснива на прикосу и инату, већ на рационалном приступу.

– Србија мора да жели компромис и да разуме какви су односу у свету, да размишља о свом економском напретку и која не сме ову прилку да користи ни да понизазва ни да ниподаштава приштинску страну, ни све оне који су из петних жила покушавали да помогну приштинску страну – рекао је Вучић.

Он је навео да смо били умерени оптимисти и надали смо се добром резултату, а да је резултат о пријему таквозваног Косова за Србију веома добар, што говори какво је расположење у свету.

– Поносан сам на борбу Срибје, мале земље без много новца и моћи у свету, која је успела да се избори против најмоћнијих сила света и да покаже колико је вредно чувати свој интегритет и независност – рекао је Вучић.

Извор: Informer.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ