Србија

Погубили се! АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ ОДМАЗДУ ЗБОГ ИНТЕРПОЛА! Желе да најоштрије казне Београд и Србе

Стварно су претерали…

Након одлагања ванредне седнице Скупштине Косова, због гласања у Интерполу, та седница поново заказана. Стигао предлог и за увођење санкција Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наставак прекинуте седнице заказан је за четвртакм 22. новембра, преноси КоССев, Истовремено, група од 13 посланика поднела је Председништву захтев за одржавање седнице парламента на којој треба да се расправља о увођењу економских и политичких санкција Београду као мери реципроцитета због „агресивног“ понашања Србије.

Ванредна седница Скупштине Косова о резултатима спољне политике, која је почела 16. новембра али је због одсуства премијера и министра спољних послова одложена, биће настављена у четвртак, 22. новембра, одлучило је Председништво косовског парламента. Редовна, пленарна седница, наставиће се дан након ванредне седнице, односно у петак.

После те седнице најављено је одржавање нове седнице на којој треба да буду разматрани и усвојени закони који су директно повезани са агендом европских реформи Косова и који су по речима председника парламента Кадрија Весељија, „директно повезани са процесом либерализације виза за грађане Косова“.

И ова седница, која је прошле недеље заказана на захтев премијера Харадинаја је већ једном одлагана због негодовања опозиције која је тврдила да премијер нема право да сазива скупштинске седнице.

У међувремену, група посланика је предала захтев за заказивање још једне ванредне седнице, овог пута о увођењу економских и политичких санкција Беогаду.

Независни посланик Кораб Сејдиу написао је на Фејсбуку да је од председника Скупштине Косова затражена парламентарна расправа са образложењем да је Србија „у последње време интензивирала агресију на Косово и да зато треба да добије оштар одговор“.

„Право Косова да се одбрани од директне агресије Србије надвладава било коју међународну обавезу Косова коју смо преузели путем билатералних или мултилатералних споразума“, написао је Сејдиу на Фејсбуку, а пренео КоССев.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ