Србија

АЛБАНСКОМ ЛУДИЛУ НЕМА КРАЈА: Након што су подигли цене хране, Лимај открио какво се ЗЛО спрема на Косову

Потпредседник самопроглашене Владе Косова Фатмир Лимај каже да поред 100 одсто царинске тарифе на српску робу, власти у Приштини разматрају примену мера реципроцитета са Србијом и на таблицама возила, преноси ГазетаЕxпресс.

Лимај је рекао телевизији Т7 да тзв. Влада Косова размишља о увођењу нове мере против Србије, применом реципроцитета на таблицма возила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да ће таква мера бити предузета ускоро и затражио од надлежних власти да се све припреми за имплементацију. Према речима Лимаја, мера реципроцитета значи замену редовних таблица за сва возила приликом путовања на Косово.

Тзв. Косово и Србија 2016. године постигле су договор током техничког дијалога у Бриселу на кориштењу налепница за покривање регистарске таблице аутомобила из Србије на Косово и обрнуто, преноси косовски медији.

Подсетимо, одлука је ступила на снагу на дан потписивања, односно јуче.

На овакав потез Приштине реаговала је и ЕУ, а председник Србије сазвао је седницу одбора за националну безбедност, али и пренео амбасадорима великих сила у Београду да овај неодговорни потез руши просперитет и мир у региону.

 

Извор: Srbija Danas/Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ