Регион Србија

Милогорци немају срама! Црна Гора: Чему драма због Интерпола? Вулин: Није драма, него фарса!

Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић изјавио је да не зна зашто се у Србији „прави драма“ због црногорске подршке чланству Косова у Интерполу, јер је Црна Гора и раније тако гласала.

„Не знам зашто се у Србији прави толика драма око тога. Ми смо већ једном гласали за пријем Косова, само смо тај глас поновили и овога пута. Ми спадамо у 100 и нешто земаља које су признале Косово. У косовско-српском дијалогу конструктивни смо партнери и охрабрујемо решење“, рекао је јуче Дармановић у Скопљу, преноси РТЦГ.

„Из нашег региона за пријем Косова у Интерпол су гласали Албанија, Македонија, Црна Гора, Хрватска и Словенија. Само је БиХ била против. Је ли то нека драма која није била позната? Сви смо знали како ће ко да гласа“, рекао је Дармановић.

Он је додао да је Црна Гора гласала као њени савезници из НАТО-а и ЕУ.

„Не видим зашто постоје нека изненађења, осим ако то није за неке унутрашње потребе. У то се не мешамо“, изјавио је шеф црногорске дипломатије.

Он је поновио да у случају бившег македонског премијера Николе Груевског, који је недавно прешао црногорку територију, није било никаквих игара и да је све било по закону.

„Ми нисмо имали никакав правни основ да задржимо бившег премијера у ауту с дипломатским таблицама једне стране земље. Оног тренутка кад је он прелазио границу, на нашим граничним прелазима није било никаквог сигнала да се ради о лицу ван закона. О свему смо информисали службе безбедности Македоније. Са стране Црне Горе није било никаквих игара, нити скривених радњи“, рекао је Дармановић у Скопљу.

Вулин: Није драма, него фарса!

Министар одбране Србије изјавио је данас да нико у Србији не прави драму око подршке Црне Горе уласку тзв. државе Косово у Интерпол и да сматра да је то фарса, саопштено је из Министарства одбране.

„Нико не прави драму око подршке Црне Горе за чланство нарко картела са Косова у Интерполу. И нема ништа непознато у ставу Црне Горе да су везе између нарко кланова те земље и Косова вредније од веза између Србије и Црне Горе. Свако бира своје пријатеље и приоритете“, поручио је Вулин црногорском министру спољних послова Срђану Дармановићу.

„Нема драме, има само фарсе с лажном државом Косово коју Црна Гора заступа са више жара од Албаније. А није ни то непознато, сличне појаве је Његош већ описао“, рекао је Вулин у Немачкој, где присуствује пријему првог хеликоптера Х 145 М за Војску Србије.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...