Србија

Страшна исповест супруге ухапшеног Србина са Kосова: РОСУ су упали са дугим цевима, викали су „шуј, шуј“ и Драгишу одвели без речи

– Kада су га извели из стана изашла сам на терасу, али су одмах уперили пушке у мене и уплашила сам се да не запуцају. Веома смо узнемирени и не знамо где су Драгишу одвели – испричала је Славица

Славица Марковић, супруга ухапшеног Драгише, кога су јутрос око пола шест ухапсили наоружани припадници Росу са дугим цевима у Kосовској Митровици, али и комшија Никша Запорожац, кажу да је акција била обимна и да не знају шта се крије иза ње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Привели су га, не знамо ни разлог, ништа и даље не знамо. Гледала сам само дете да примирим. Дошло је њих десетак, ништа ми нису рекли, ни где се налази ни где га воде. Бацили су га на под дневне собе и на лошем српском језику рекли да стави руке на леђа. Викали су ми на албанском шуј, шуј (ћути) и спровели до собе, а Драгишу су држали на поду са пушкама упереним ка његовој глави- рекла је жена чијег су мужа буквално извели из кревета.

– Везали су га лисицама и више пута шутнули чизмом у главу и тело. Почела сам да вриштим и да тражим да ме пусте да одем до друге собе где ми је најмлађа ћерка Јована плакала и тресла се од страха. Kада сам их упитала где га воде и због чега рекли су ми да ће га само саслусати и вратити за неколико сати – рекла је она за Новости.

Славица прича да специјалци, којих је било десетак, нису дозволили да њен супруг понесе са собом мобилни телефон.

– Kада су га извели из стана изашла сам на терасу, али су одмах уперили пушке у мене и уплашила сам се да не запуцају. Веома смо узнемирени и не знамо где су Драгишу одвели.

Славица подсећа да случај због којег је први пут ухапшен њен супруг још није завршен, али да он није добио било какав позив да се јави суду.

Њихов комшија каже да га је пробудила бука, када је покушао да види шта се ддешава није могао да изађе из стана јер је полиција била заузела цео спрат. Додаје да чак нису смели ни на терасу да изађу.

У овој акцији ухапшени су и навијач Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић и Саша Ћурчић.

Иначе, Спасојевић и Марковић су припадници косовске полиције.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ