Србија

Ударна вест! Србија никада није била у тежој ситуацији: Вучић моли Кину за помоћ

Председник Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић замолили су амбасадора Кине Ли Манчанга да пренесе кинеском руководству да Србија никад није била у тежој ситуацији, а Манчанг је узвратио да ће већ у току дана о томе обавестити председника Кине.

Председник Вучић и премијерка Брнабић обавестили су амбасадора Кине о најновијем развоју ситуације, после јутрошњег упада јединица Росу у Северну Митровицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић и Брнабићева су замолили амбасадора Лија да пренесе кинеском руководству да Србија никад није била у тежој ситуацији, упркос својим сталним позивима на мир и стабилност, уз озбиљан и одговоран приступ решавању свих проблема.

„Упад јединица Росу у Северну Митровицу показао је да су снаге Кфора, односно НАТО-а, намерно обмањивале свеукупну јавност и данас је свима јасно по чијем налогу и у спрези са којим силама су представници НАТО-а лагали“, рекао је председник Вучић.

Коментаришући увођење такси на српску робу, због чега очекује реакцију Европске уније, јер је реч о кршењу Споразума о стабилизацији и придруживању и ЦЕФТА споразума, Брнабићева је нагласила да је то питање и за Уједињене нације, јер је Унмик један од потписника и да у том смислу очекује подршку Кине у најважнијој светској организацији.

Амбасадор Ли је рекао да Кина одлично разуме шта се дешава на Косову и Метохији и да је то већ познати сценарио напада на интегритет Србије.

Кинески амбасадор је истакао да ће председник Си у току дана бити о свему обавештен и да Србија може да рачуна на подршку Кине.

 

Извор: rs.sputiknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ