Србија

„Поздрав, с љубављу…“ Албанци славе мере против Србије уз СKАНДАЛОЗНЕ НАТПИСЕ

Приштински медији дивљају

– Поздрав с љубављу од ‘такозваног’ Kосова, СТОП 100% – насловница приштинског листа Зери са овим натписом, којим се практично исмева Србија и диже хистерија након одлуке привремених приштинских власти да уведу драконске царинске стопе на српске производе, осванула је данас на кисоцима на Kосову и Метохији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И други приштински медији су на истој линији дизања тензија и понижавања, па тако данас извештавају о „Србији баченој на ноге“, „санкцијама“ и „језивој реакцији Србије“.

– Због неодговорног политичког удара на државу Kосово, Србија и Босна и Херцеговина ризикују да изгубе тржиште од 500 милиона евра. Најмлађа европска држава, коју ове две суседне земље нису признале, одлучила је јуче да се гранични порези на њихову робу повећавају на 100 одсто – пише у дну насловне стране данашњег „Зерија“.

Ове две реченице недвосмислено потврђују оно што привремене косовске власти нису ни покушале да сакрију: трговински намети су не само одговор, већ и одмазда због Интерпола.

На црној позадини вриште црвена слова: „‘такозвано'“, „Kосово“ и „с љубављу“. Ту је и црвени СТОП 100% знак, као и два штита са косовском заставом.

„Kосово бацило Србију на колена“ главни је наслов на првој страни приштинског листа „Бота Сот“.

Под насловом „Kосово повећава санкције против Србије, ЕУ и Београд реагују језиво“, дневник „Kоха Диторе“ на својој предњој страни објавио је да је Kосово имало економске санкције против Србије „као одговор на своју последњу кампању да блокира чланство Kосова у Интерполу и дим њеног међународног субјективитета“.

Дневни лист „Епока е Ре“ објавио је интервју са бившим шефом косовске делегације за дијалог са Србијом, Едитом Тахири, која је рекла да Kосово треба „привремено да заустави дијалог са Србијом“.

 

Извор: Srbija Danas/Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ