Свет

Рогозин: Проверићемо да ли су Американци били на Месецу

Директор руске државне корпорације „Роскосмос“ Дмитриј Рогозин предложио је током посете компанији „Руски космички системи“ да се провери да ли су Американци били на Месецу.

„Поставили смо овај задатак — да се полети и провери да ли су били тамо или нису“, одговорио је Рогозин на одговарајуће питање.

„Они кажу да су били, а ми ћемо проверити“, рекао је он.

Према Рогозиновим речима, ниједна земља на свету сада не може да реализује лунарни програм и због тога он рачуна на сарадњу САД и Русије у истраживању природног Земљиног сателита.

„Роскосмос“ ће припремити посаде лунарних мисија за рад у много тежим условима него у орбити Земље, додао је Рогозин на састанку са молдавским председником Игором Додоном.

„Сада се сви експерименти преоријентишу како би се створиле технологије и припремила посада за рад у много неповољнијим условима, то јест у случају да брод не стигне сутра и не доносе воду, или да се сломио апарат у свемирском броду. Све треба регенерисати како би било могуће направити било који уређај помоћу 3Д штампача, или ако се нешто покварило — одмах то поправити“, објаснио је Рогозин.

Раније је саопштено да ће руски космонаути слетети на површину Месеца после 2030. Њихова мисија требало би да траје 14 дана.

Први Американац слетео је на Месец 1969. године. На Месецу је било укупно 12 држављана САД.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ