Спорт Србија

СРБИЈА ПОТВРДИЛА KАНДИДАТУРУ ЗА ЕВРОПСKО И СВЕТСKО ПРВЕНСТВО! Удовичић: Сигуран сам да ћемо се радовати после одлуке 2024. године

Србија ће заједно са Бугарском, Румунијом и Грчком поднети кандидатуру за домаћинство Европског првенства 2028. године и Светског 2030, потврђено је из Министарства омладине и спорта

То је потврђено на састанку министра омладине и спорта Вање Удовичића са колегама Kрасеном Kалевом, Kонстантином Богданом Матеијем и замеником министра културе и спорта Грчке Јоргосом Василеиадисом.

– На састанку министара омладине и спорта Србије Вање Удовичића, Бугарске Kрасена Kралева, Румуније Kонстантина Богдана Матеиа и заменика министра културе и спорта Грчке Јоргоса Василеиадиса – званично је потврђено да ће ове четири државе поднети заједничку кандидатуру за организацију Европског првенства у фудбалу 2028. и Светског првенства у фудбалу 2030. године – стоји у саопштењу Министарства омладине ис порта.

Званичници су истакли да је ова иницијатива потврда изузетно развијених и садржајних односа њихових држава, да представља позитиван изазов који ће допринети регионалном на напретку свим пољима ангажмана, да ће се веома позитивно одразити на даљи развој и популаризацију фудбала и спорта у њиховим срединама – те да ће евентуално доношење одлуке да се једно од ових првенстава одржи у споменутим земљама Балкана вишеструко позитивно утицати на друге важне области попут инфраструктуре, туризма, економије, културе и технолошког развоја земаља – кандидата.

– Захвалан сам мојим уваженим колегама из нама блиских држава Грчке, Бугарске и Румуније на отворености и спремности да се заједно посветимо реализацији овог амбициозног циља. Чињеница да се састајемо овако брзо после изношења ове идеје на недавном састанку квадрилатерале у Варни је потврда заинтересованости свих нас да се што пре конструктивно посветимо разматрању наредних активности које организација манифестације без преседана по својој важности, реномеу и величини на овим просторима подразумева. Ми у овај заједнички пројекат улазимо поносни на нашу сарадњу, пријатељство, историјске везе, културу, спортску традицију и успехе – са жељом да на Европској и светској позорници у блиској будућности афирмишемо наше државе и регион у смислу највиших вредности спорта и способности да приредимо домаћинство овим еминентним такмичењима – навео је министар Удовичић и самоуверено поручио:

– Сигурни смо да ће ова иницијатива створити још мостова пријатељства и сарадње између наших народа, и да ћемо се заједно радовати од 2024. године – када се буде доносила одлука о овом пројекту. Желим нам свима у реализацији ове сјајне идеје успех и пуно среће – истакао је Удовичић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ