Србија

ВУЛИН: Чему Европа ако није у стању да поштује своја правила?

Ако Европа није у стању да поштује своје споразуме, чему онда Европа, упитао је министар одбране Александар Вулин указујући ка кршење ССП-а и Цефта споразума од стране Приштине

Александар Вулин је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а позвао на поштовање Цефта споразума и ССП-а указујући да је Београд све време то чинио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оно што је до Србије, урадићемо, али доста смо се ми доказивали Европи, време је да се они докажу нама – навео је Вулин.

Додао је да поступци албанских политичара на KиМ не могу да се предвиде и да се они понашају као УЧK и због тога понавља питање Европској унији, да ли су у стању да поштују споствена правила.

Додаје да се Срби на Kосмету боре да издрже и да ће држава Србија успети да им помогне.

Министар одбране истиче да је војска спремна да спроводи свако наређење врховног команданта председника Александра Вучића и да заштити живот Срба на KиМ.

– Обезбедили смо све предуслове, да ли ћемо или нећемо то учинити, то је питање за државно руководство – рекао је Вулин указујући да Александар Вучић сваки дан води рачуна о томе да ли је војска у стању да учини оно што је потребно да би се помогло српском народу.

 

Извор: Informer.rs/rts.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ