Свет

Прва реакција Москве на предлог Порошенка да Украјина прогласи ратно стање: Затражено хитно заседање Уједињених нација

Савет за националну безбедност и одбрану Украјине предложио је увођење ратно стање на територији те земље у трајању од 60 дана

Русија је затражила одржавање ванредног заседања Савета безбедности Уједињених нација поводом ситуације у Азовском мору, саопштио је заменик сталног представника Руске Федерације при тој међународној организацији Дмитриј Пољански. Пољански је навео да је Русија затражила састанак у понедељак од 11.00 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У вези с опасним развојем ситуације у Азовском мору и догађајима који су уследили, Русија је затражила да се под хитно сазове отворено заседање СБ ујутру 26. новембра с тачком ’Одржавање међународног мира и безбедности‘ – рекао је Пољански.

Огласио се и шеф Међународног комитета Савета федерације Русије Kонстантин Kосачов.

– Термин „сепаратисти“ се са таквом лакоћом користи када је реч о Украјини, али се он не користи када је реч о Kосову или Северном Kипру – у тим случајевима се говори о „праву народа“ – изјавио је он.

Он је то написао на свом Фејсбуку и додао да је провокација Kијева у Kерчком мореузу „апсолутно бесмислена са војне тачке гледишта“, иако је са политичког прилично перспективна – јер ће и НАТО и ЕУ подржати провокатора из Kијева штагод се догодило.

– Међутим, нико не треба да гаји никакве сумње, Русија неће поклекнути и издржаће све нападе, било да је реч о психолошким, политичким или, не дај Боже, војним – написао је Kосачов, преноси Спутњик.

Подсећамо, Савет за националну безбедност и одбрану Украјине предложио је увођење ратно стање на територији те земље у трајању од 60 дана.

Одлуку о томе треба да потврди Врховна рада Украјине.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ