Свет

ХИТНО САОПШТЕЊЕ РУСИЈЕ: Жестоко ћемо реаговати на насртаје на наш суверенитет! РУСИЈА БЛОКИРАНА У СБ УН

Русија ће жестоко реаговати на било које насртаје на њен суверенитет и на њену безбедност, изјавио је стални представник Русије при ОЕБС-у Александар Лукашевич.

„Москва ће жестоко реаговати на било које насртаје на суверенитет и безбедност Руске Федерације. Упозоравамо, ово што Кијев ради у сарадњи са САД и ЕУ, када је реч о провоцирању конфликта са Русијом, са собом носи озбиљне последице“, нагласио је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, указао је он, овај инцидент инициран је и са циљем да се вештачки погоршају односи Украјине и Русије како би се стекли услови за увођење нових санкција Москви.

Лукашевич је такође упозорио и да увођење ратног стања у Украјини, након инцидента у Керчком мореузу, угрожава безбедност у Донбасу.

Истовремено, он је затражио од Кијева да осигура имунитет руске дипломатске мисије у Украјини, будући да се тренутно испред дипломатских представништава широм земље одржавају протести у којима активисти пале гуме, бацају димне бомбе.

„Захтевамо од украјинске власти да осигурају имунитет дипломата и запослених у конзулатима и амбасадама у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима и да приведу правди одговорне за нападе“, закључио је он.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ