Свет

ПОРОШЕНКО: „Русији нико не верује, ево шта је Путин чекао“

Председник украјине Петро Порошенко после увођења ратног стања у регионима на граници с Русијом, Белорусијом и Придњестровљем каже да Русији нико не верује.

Он је на Фејсбуку написао да је на седници Савета безбедности УН одбијено разматрање руског нацрта резолуције о стању у Азовском мору са тезом да је Украјина нарушила руску границу,.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Україна потребує об’єднання всіх сил!

Російський проект рішення щодо ситуації в Азовському морі з тезою про те, що нібито Україна порушила російський кордон, на надзвичайному засіданні Ради Безпеки ООН відмовились розглядати. Росії ніхто не вірить. Натомість Україна внесла свій проект, який був підтриманий абсолютною більшістю голосів.Є чітко зафіксований факт агресії РФ проти України на Азовському морі. Чого чекав Путін? Він чекав, щоб ми повторили долю Грузії. Щоби дали привід для пролиття крові сотень тисяч українців. Для того, щоб ми втратили підтримку світу. Але Україна пішла абсолютно іншим шляхом. Ми робимо все можливе для того, щоб захистити рідну землю.Україна потребує об’єднання всіх сил!

Geplaatst door Петро Порошенко op Maandag 26 november 2018

Порошенко Је истакао да “Русији нико не верује”.

“Уместо руског предлогаа, украјински је подржала апсолутна већина”, додао је.

“Јасно је да постоји забележена чињеница агресије Русије против Украјине на Азовском мору. Шта је чекао Путин? Он очекује да доживимо судбину Грузије. Жели разлог за проливање крви стотина хиљада Украјинаца, да изгубимо подршку света. Али, Украјина је кренула другим путем и радимо све што је могуц́е како би заштитили своју домовину”, нагласио је Порошенко..

Русија је у недељу запленила три украјинска брода са посадама у у Керчком мореузу. Украјина негира да су њени бродови урадили било шта погрешно и оптужила је Москву за војну агресију.

 

Извор: B92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ