Србија

„МОЖЕМО БЕЗ СРПСКИХ ПРОИЗВОДА“: Косовски министар позвао грађане да купују само робу произведену на КиМ

Kосовски министар трговине и индустрије, Ендрит Шаља, позвао је данас грађане да купују, како је рекао, „домаће производе“.

Шаља тврди да Kосово може да се развија и без српских производа и да ће „држава подржати локална производна предузећа“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на отварању сајма „Недеља бизниса на Kосову 2018.“ рекао да је од почетка говорио да ће приоритет његовог ресора бити наставак подршке локалних произвођача и привлачења страних инвеститора, затим заштита потрошача, подизање квалитета домаћих производа, те развој туризма.

Шаља је рекао да више неће бити дозвољен „увоз робе“ без декларације на којој нема ознаке „државе Kосова“, пренела је Kоха.

„Желим да уверим домаће произвођаче и грађане да нећу дозволити да на Kосово уђе производ са декларацијом на којој пише ‘Kосово и Метохија’. Kупујте домаће производе“, рекао је Шаља.

Агим Шахини, председник Kосовске привредне коморе, која је организовала овај сајам, рекао је да је циљ те манифестације да промовише потрошњу домаћих производа, да стимулише локална предузећа на квалитет производње у складу са највишим стандардима и да „охрабре владу“ да створи повољно пословно окружење за динамичнији економски развој.

И он је позвао да грађани користе робу произведену на Kосову.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ