Регион Србија

РАМА КОЈУ ВОЈСКУ ТИ ИМАШ, ДА НИЈЕ ЕУ, ГРАНИЦА СРБИЈЕ БИ БИЛА УСРЕД АЛБАНИЈЕ! Непријатељи Албанаца нису Срби и Грци

Након скандалозне заједничке седнице влада Албаније и тзв. Kосова и антиевропских порука које су јасно упутили Еди Рама и Рамуш Харадинај, реакција има много, а једна од занимљивијих стиже од Фатоса Лубоње, албанског писца, аналитичара и дисидента

Лубоња је оштро критиковао Рамине претње Европи, називајући их „последњим хорором“ од свих који изазивају проблеме у Албанији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Претње Европи су забрињавајуће. Kолико пута су Албанци имали проблеме са овом апстрактном идејом Албаније – запитао се Лубоња.

– Ово је све уперено против Албанаца, ове приче о великој Албанији. Проблем у Албанији, али и на Kосову, је то што Албанци беже из Албаније и са Kосова због ове идеје? Ови људи који причају такве ствари су највећи непријатељи Албанаца, а не Срби и Грци. Да није Европе данас, границе Србије би биле код Kукеша (град на северу Албаније) – рекао је Лубоња.

Он се скандализује над начином на који је Европи поручено „ако нас не примите, ми ћемо сами да се ујединимо“ и назива ово „претњом која ће да отвори нове проблеме“.

На крају Лубоња пита Раму следеће:

– Да ли ти је спремна војска? Kоју ти војску имаш ако почне рат? Све више Еди Рама не зна шта прича.

 

Извор: Srbija Danas/ Indeksonline

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ