Србија

НЕКА МУ НЕКО КАЖЕ ДА ЈЕ ДОСТА! Злочинац Харадинај поново лажно оптужује Србију! Овог пута ударио и на РУСИЈУ!

Премијер самопроглашеног Kосова Рамуш Харадинај написао је у ауторском тексту за „Вашингтон пост“ да председник Србије Александар Вучић, наводно уз подршку Русије, нуди признавање у замену за део територије Kосова, што је за њега неприхватљиво.

Србија, како он тврди, „жели да створи етнички “чисту“ државу, да одузме људима држављанство и протера их из њихових домова“, што је, како каже, „превисока цена“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од „његове земље“ – Kосова -, пише даље Харадинај, тражи се да „начини немогућ избор који би умањио жртве америчких војника, угрозио стабилност региона и запретио америчким савезницима“.

– Пред сталним нападима из Србије, чији је циљ угрожавање нашег суверенитета, безбедности и просперитета, има неких који би волели да се Kосово увуче у такозвано “мирно“ етничко чишћење на Балкану. То је кратковид покушај да се попусти пред насилником у нади да ће насиље престати. Ми то нећемо учинити – уместо тога ћемо се успротивити онима који покушавају да нас искористе, а истовремено ћемо радити у правцу дуготрајног и свеобухватног мира – тврди Харадинај.

Он је, такође, написао да су Србија и њен савезник Русија одбили да признају суверенитет Kосова и да су се борили да блокирају пријем Приштине у УН, као и да је, како наводи, Србија, „кршећи Бриселски споразум“ о нормализацији односа, радила ка томе да блокира пут Приштине ка чланству у ЕУ и у многим међународним организацијама.

Харадинај је поновио и да је, осујећењем покушаја Kосова да уђе у Интерпол, како он сматра, помогнут организовани криминал и нанета штета унутрашњем спровођењу закона.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ