Русија

ПУТИН О САНКЦИЈАМА: Не пуцају себи у ноге, већ у нешто мало изнад!

„Москва не поставља себи за циљ да напусти долар, већ долар сам губи преимућство“, изјавио је данас руски председник Владимир Путин на инвестиционом форуму „Русија зове“ у Москви.

Русија се удаљава од америчког долара, али не на своју штету, рекао је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не удаљавамо се ми од долара, долар се удаљава од нас, аони који доносе одлуке (санкције) не пуцају себи у ногу, већ мало изнад“, рекао је Путин.

Таква нестабилност калкулација у доларима ствара жељу многих глобалних економија да нађу алтернативне резервне валуте и створе системе поравнања, независне од долара, сматра Путин.

Путин је нагласио да санкције које су наметнуте Русији штете Европи толико да је 400.000 људи остало без посла.

Путин саопштио шта ће бити после њега
Председник Русије Владимир Путин је уверио окупљене на форуму „Русија зове!“ да за сада нема намеру да напушта главну државну функцију.

„Где тако журите? Ја за сада нигде не идем“, са осмехом и уз громки смех у сали, одговорио је Путин на питање једног од учесника форума, „како ће изгледати Русија следећег дана, када господин Путин напусти политичку сцену“.

„Ово ћу рећи: Русија се и сада осећа самоуверено, задовољава све своје потребе, отворена за сарадњу са свим нашим партнерима, укључујући и САД“, нагласио је руски лидер и прелазећи на озбиљан тон додао је: „Надам се да ће то схватити (инострани партнери Русије) као и потребу решавања општих задатака и проблема.“

Говорећи о даљем развоју Русије, председник је нагласио важност 12 националних пројеката.

„Надам се да ће сви они бити реализовани — у више-мањем степену — то су велики, врло амбициозни задаци. Ако будемо ишли путем њиховог решавања, држава ће се мењати, мењати набоље“, уверен је Путин.

 

Извор: Tanjug/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ